Biologisk hudvård

Huden är kroppens största organ och kallas ofta kroppens andra lunga. Huden har många funktioner, den viktigaste är att vara ett skydd mot bakterier, kyla, kemiska ämnen och slag från utsidan. För kroppen har huden också en viktig funktion för att hålla en jämn temperatur och förhindra vätskeförlust.

Hur kroppen mår avspeglar sig ofta i huden. När våra utrensningsorgan inte riktigt orkar med får huden hjälpa till, och det visar sig ofta i form av eksem och hudproblem. Huden är också vårt största känselorgan och påverkbar genom beröring. Huden producerar D-vitamin och antikroppar. Den utsöndrar svett och talg som skyddar och håller huden vattentät.

Bra hudvård börjar inifrån med vad vi äter, mycket grönsaker, frukt och rent vatten gör att huden får en bra start. På samma sätt behövs frisk luft och motion som främjar cirkulationen och ger blod och celler syresättning. Att magen fungerar bra och avslappning (sömn) är viktigt för att kroppen ska kunna göra sig av med gifter. Torrborstning och massage är bra för cirkulationen och elimineringen av slaggprodukter.

Rätt pH är naturligtvis också viktigt, ge huden fukt och näring med vegetabiliska oljor som innehåller fettlösliga vitaminer och viktiga fettsyror. De gör att huden kan behålla sin fuktighet och ge näring till ytans hälsosamma bakterier som sköter om hudens syramantel (som ger skydd mot sjukdomsalstrande bakterier och hindrar fukt att försvinna ut). Hudens pH är 5,5.

Huden påverkas negativt av uttorkande tvålar, basiska produkter, överdrivet solande, rökning, avgaser, stress, fysiska, mentala och känslomässiga påfrestningar, vissa mediciner, mycket torr inomhusluft och produkter som innehåller mineralolja (vaselin och paraffin).

När du smörjer dig med en kräm som innehåller mineraloljor så täpper du till porerna och huden kan inte arbeta själv med att tillverka fukt underifrån. Så ju mer du smörjer desto torrare blir du och måste smörja oftare och oftare. Du tar alltså bort hudens naturliga funktion att fungera som den ska.

När du använder biologisk hudvård så har det samma funktion som din egna biologiska hud, du ger kroppen en möjlighet att avdunsta den fukt som kommer inifrån vilket gör att din hud får en naturlig smörjning. När du uppnått rätt pH-balans kan huden fungera själv och du behöver inte smörja dig lika ofta, förutsatt att du har rätt vätskenivå i kroppen.

Jag saluför Marja Entrich produkter, vill du veta vad just du behöver är det bara att höra av sig för rådgivning. Eller varför inte förena nytta med nöja och ta med dina vänner på en visningskväll, då ni får prova produkterna och samtidigt få information om varje produkt!

Välkommen att boka en må bra kväll!!!