Reiki Healing

Reiki är en helande metod som baseras på överförelsen av den universella livsenergin, en energi som alltid existerat. Samma energi som skapar allt liv i Universum och ger det näring. Ordet reiki betyder universell livsenergi. Det är definierat att vara den kraft som agerar och lever i all skapad materia.

REI = Den universella gränslösheten i denna energi
KI = Den vitala livsenergi som flödar genom alla levande ting. Ki kraften flödar genom kroppen i ett nätverk av olika meridianer och kanaler.

Reiki kan användas till följande:

  • Smärtlindring, innan vanlig läkarvård eller sjukhusbehandling sätts in
  • Att hjälpa patienter att tillfriskna efter läkarbehandling eller sjukhusvistelse
  • Komplettera vanlig läkarbehandling
  • Första hjälpen i nödsituationer
  • Balansera kroppsenergierna och därmed på sikt förebygga psykosomatisk disharmoni och sjukdom
  • Utveckla kroppsmedvetenhet och känslighet för energiers olika yttringar i kroppen
  • Utveckla intuitionen

Listan kan göras hur lång som helst, det kan sammanfatts med att det är en otroligt avslappnande behandling. När kroppen är riktigt avslappnad så ökar läkningen och blockeringar släpper så cirkulationen kommer igång, energiflödet ökar.

Jag har fått första och andra gradens Reiki via Anki Petersson, som i sin tur fått sin Reiki initierad av Wanja Twan, hon har i sin tur fått av Havajo Takata, som fått av Hayachi, som fått av självaste grundaren Mikao Usui!

Sedan har jag tagit två Master, den första från Inga Olsson 2001 och den andra från Miriama Nanne 2002 och har hållt kontinuerliga kurser sedan dess!

Reik av I-graden går man för att kunna kanaliser ki-energin, där du lägger händerna fokuseras energi och läkning. Du blir initierad och kan använda symbolen som står för kraft och skydd, får lära dig öppna och stänga chakran, öka energin och rena rum m.m. Vill man så nöjer man sig med första graden, det är upp till dig om det räcker eller om du vill gå vidare med fler kurser!

Reiki av II-graden tar du för att kunna sända healing på distans, du får tillgång till tre symboler, kraft, emotionella och distans. Det ökar din kraft, eller du får större munstycke i ditt utövande. Det finns inga begränsningar vart du kan sända din helande energi till, bakåt och framåt i tiden, på känslor, till andra personer, projekt m.m.

Reiki av III-graden är en förberedelse för Mastern, eller så tar man den för att få samma kraft som en Master, med tillgång till sex symboler, i initieringen läggs alla symbolerna i alla chakrarna, mycket kraftfullt!

Vill man sen gå vidare till Master så blir det en individuell kurs, där du lär dig att själv hålla kurser och initiera, vi tar så många tillfällen som behövs tills du känner dig redo att stå på egna ben!

Behöver du en avslappnande behandling för att öka livsenergin i din kropp och själ? Behandlingen tar ca 1 timme. Alla kan ju lära sig Reiki, är du nyfiken och vill gå en kurs? Gå gärna in på länken kurser för att se när nästa är inplanerad, jag har kurser kontinuerligt så att alla ska få chansen att kunna ge sig själv och andra av den kärleksfulla energin. Du är varmt välkommen att anmäla dig!